
تلویزیون هوشمند چیست؟
تلویزیون هوشمند : در ابتدا تلویزیون ها به صورت مکانیکی و الکرونیکی در قرن 19 ساخته شدند که روز به روز به امکانات آنها افزوده می شد از حالت سیاه سفید در آمده و حالتی رنگی به خود گرفتند و بزرگترین دستاورد های خود را با این پیشرفت عرضه کردند. سپس کار با تلویزیون را برای کاربران راحت تر کرده و در سال 1950 اختراع وسیله ای به دست آقای Eugene J. Polley جوان آمریکایی به نام ریموت کنترل سیمی که Lazy Bone نام داشت شگفتی بسیاری در میان مردم ایجاد کرد ولی بعدها به دلیل معایب این سیم ها و ظاهر زشت آن، یک ریموت کنترل به نام Flash Matic توسط آقای پلی اختراع شد و لقب مرد قرن را به خود اختصاص داد و تحولی عظیم در این زمینه ایجاد کرد. این اختراع همانند یک سلاح پرتاب اشعه عمل می کرد. پس از آن روز به روز ریموت کنترل هایی با امکانات جدید به ثبت رسیدند.
پیش زمینه ی تلویزیون های هوشمند
درقرن 19 میلادی بسیاری از سیستم های کامپیوتری و حتی اولین تلفن همراه اسمارت به ثبت رسیدند که با تحول عظیم خود در زمینه ی ارتباطات انقلابی نوین ایجاد کردند. این تحول بی مانند قابل استفاده ی بسیاری از مردم جهان قرار گرفت و با استقبالی بی نظیر روبرو شد. به طوری که پس از این استقبال دانشمندان در صدد بر آمدند تا تلویزیون ها که یکی از مورد استفاده ترین سیستم برای مردم بودند را به صورت کامپیوتر در بیاورند تا کارایی و استفاده از تلویزیون ها نیز به طور قابل ملاحظه ای افزایش یابد. از اولین امکانات ایجاد شده در تلوزیون اجرای برنامه های مورد علاقه ی کاربران از طریق اتصال فلش مموری یا اتصال گوشی همراه به تلویزیون بود که این عمل نیز به دلیل استفاده ی زیاد از منو های پی در پی در تلویزیون زیاد مورد توجه قرار نگرفت و همچنان کاربران ترجیح دادند به گوشی های همراه یا سیستم های کامپیوتری خود روی بیاورند. کاربران همواره برای صرفه جویی در وقت، راحتی در ارتباطات و دسترسی سریع به اینترنت به دنبال آسان ترین راه می باشند. از این رو فقط ارتباط از طریق فلش مموری نتوانست نیاز روزانه ی کاربران تامین کند پس از آن ابر قدرت هایی همچون گوگل و اینتل در صدد رفع مشکل بر آمدند تا بازار را از آن خود کنند. و سازندگان دیگر نیز سعی کردند تا سیستم اینترنتی و سیستم تلویزیون را با هم ادغام کنند تا کاربران همواره بیشترین استفاده را از تلویزیون های خود ببرند.
اولین تلویزیون هوشمند
کمپانی هندی Flipkart با همکاری شرکت فنلاندی اولین تلویزیون هوشمند با نام تجاری نوکیا را در بازار های جهانی عرضه کرد. که پس از ساخت گوشی های متعدد این اولین محصول کمپانی نوکیا در دسته بندی تلویزیون می باشد. این تلویزیون با نمایشگر 55 اینچی LED با رزولوشن Ultra HD ساخته شده و سیستم عامل این تلویزیون 4K به احتمال زیاد اندروید TV است. پردازنده این تلویزیون 4 هسته ای است و میزان حافظه رم و داخلی آن به ترتیب 2.25 و 16 گیگا بایت می باشد. در حالیکه فلیپ کارت گفته است که سیستم عامل این تلویزیون بر پایه اندروید است. نسبت ابعاد نمایشگر آن 16:9 و نرخ به روزرسانی آن 60 هرتز می باشد. این تلویزیون از فناوریهای Dolby Vision و HDR10 پشتیبانی کرده و دارای سه پورت HDMI و دو پورت USB می باشد.
ویژگی های تلویزیون اسمارت یا هوشمند
همانطور که گفته شد اتصال دستگاه های جانبی برای انتقال و پخش محتوا های مورد علاقه ی کاربران کاری طاقت فرسابود که استقبال چندانی از آن نشد. پس از آن تکنولوژی سه بعدی وارد دنیای تلویزیون ها شد و سال ها پرچم دار محصولات صوتی تصویری و از برجسته ترین ویژگی ها در انتخاب یک نمایشگر عالی به شمار می رفت. پس از موج عظیم تلویزیون های سه بعدی موجی از پیشرفته ترین تکنولوژی بشر در زمینه ی نمایشگر ها به میان آمد که همواره از برترین گزینه های انتخابی کاربران در خرید تلویزیون می باشد و روز به روز بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. در تلویزیون های هوشمند دیگر نیازی به وسیله های جانبی برای برقراری ارتباط با تلویزیون نمی باشد و به راحتی و از طریق اتصال به صورت بی سیم که همان اتصال WiFi است می توان به آسانی به اینترنت متصل شده و از تمامی صفحات اینترنتی دیدن کرده و به صورت بسیار ساده محتوا های مورد علاقه را دنبال کرد. شرکت های بزرگی همچون: سامسونگ، پاناسونیک، ال جی و… این روزا ها رقابتی قابل توجه ایجاد کرده اند و محصولات خود را با بهترین امکانات روانه ی بازار می کنند تا همواره پرچم دار بازار های جهانی باشند.
از ویژگی های تلویزیون اسمارت دریافت کانال های تلویزیونی از طریق آنتن یا شبکههای کابلی، Video on Demand ،EPG، تبلیغات تعاملی، شخصیسازی قابلیت ها و امکانات، رأی دادن به برنامهها، بازی ها، شبکه های اجتماعی و نرم افزار های چند رسانه ای مختلف که میتوانند به اینترنت متصل باشند یا خود به تنهایی فعالیت کنند. تلویزیونهای هوشمند مجهز به Google TV می باشند که دارای پردازنده های ساخت اینتل هستند. این پردازنده ها در حقیقت، یک نوع SoC هستند که بر پایه پردازنده های Atom ساخته شده و جدیدترین مدل آن CE4100 نام دارد . معماری ساخت این SoC از نوع 45 نانومتری بوده و دارای بخشهایی برای ارتباط با اینترنت و پخش کانالهای تلویزیونی است و قدرت پردازش آن نیز برای فایل های چندرسانه ای و تصاویر سه بعدی کفایت می کند. فرکانس کاری این پردازنده 1/2 گیگا هرتز است و از رابط هایی مانند USB 2.0 و SATA II پشتیبانی می کند.
دلیل نیاز به تلویزیون هوشمند
همه ی ما برای دیدن برنامه های مورد علاقه ی خود هیجان بالایی داریم اما به دلیل مشکلات روزمره و کمبود وقت قادر به دیدن آنها در زمان پخش نیستیم پس به یک سیستم ضبط کننده نیاز داریم تا برنامه های دلخواه خود را از دست ندهیم، تلویزیون های هوشمند با قابلیت Time Shifting این امکان را به ما می دهد تا با خیالت راحت به کار های خود رسیدگی کرده و در فرصت مناسب برنامه های ضبط شده را تماشا کنیم از آنها لذت ببریم. در واقع تلویزیون های هوشمند به گونه ای طراحی شده اند که کاربر بسیاری از اموری که در کامپیوتر خود انجام می دهد را می تواند در صفحه نمایش بزرگتر و با کیفیت تر HDTV انجام دهد. تلویزیون های هوشمند به راحتی به شبکه های اجتماعی و سرویس های اشتراک گذاری ویدیو متصل می شوند. یکی از قابلیت هایی که تقریبا تمام تلویزیون های هوشمند دارند پشتیبانی از استاندارد DLNA است. DLNA به شما این امکان را می دهد تا به راحتی ویدیو را از کامپیوتر، تلفن هوشمند و وسایل دیگر به تلویزیون منتقل نموده و پخش کنید.
کاربرد های تلویزیون های اسمارت
http://www.youtube.com/watch?v=CGNKn_tBZ-M&t=25s
تلویزیون های هوشمند همانند یک رایانه عمل کرده و اکثر کار هایی که می شود با یک رایانه انجام داد را می توان با این نوع تلویزیون های پیشرفته انجام داد. با تلویزیون هوشمند می توان ویدیو ها را در وب سایت های اجتماعی اشتراک گذاری کرد یا از صفحاتی مانند: Youtube و.. دیدن نمود. همچنین می توان صفحات وب را باز و ایمیل ها را چک کرد و در ادامه به شبکه های اجتماعی متصل شد و از دیگر سرویس های اینترنتی استفاده نمود. علاوه بر این موارد، تلویزیون های هوشمند قادرند اسناد Word و یا صفحه های گسترده Excel را ایجاد کرده و یا نمایش دهند. بازی های ساخته شده برای تلویزیون های هوشمند نیز رو به افزایش هستند. تلویزیون های هوشمند امکان اتصال وب کم و اجرای نرم افزار Skype را دارند. کاربر می تواند با اتصال وب کم به Smart TV امکان مکالمه ویدیوی را مهیا کند. به این ترتیب کاربران به راحتی می توانند با تلویزیون هوشمند خود با دوستان و آشنایان خود در هر کجای دنیا که هستند مکالمه ویدیویی داشته باشند. با تلویزیون های هوشمند می توان به رادیو های اینترنتی دسترسی داشت و یا گزارش و پیش بینی آب و هوا را بصورت زنده مشاهده کرد. در صفحه اصلی تلویزیون های اسمارت دسترسی به لینک فروشگاه نرم افزارها وجود دارد در حال حاضر اکثر نرم افزارهای تلویزیون های هوشمند بصورت مجانی در اختیار کاربر قرار داده می شوند.
نحوه ی کنترل تلویزیون های هوشمند
کنترل تلویزیون های هوشمند از طریق تلفن هوشمند بهترین و آسان ترین راه استفاده از تلویزیون است. تلفن های هوشمند به راحتی و با نصب نرم افزار مربوطه به Smart TV متصل می شوند و آن را کنترل می کنند. علاوه بر این تولید کننده های مختلف راه حل های متفاوتی را برای کنترل تلویزیون ارائه کرده اند بعنوان مثال سامسونگ و Vizio ریموت کنترل مشابه تلفن هوشمند به همراه برخی از Smart TV های خود ارائه می دهند. آیا می توان تلویزیون معمولی HDTV را به Smart TV تبدیل کرد؟ راهی برای تبدیل تلویزیون HDTV به Smart TV وجود دارد. در حال حاضر کمپانی های مختلف انواع گوناگونی از Settop Box ها را تولید کرده اند که امکانات مشابه تلویزیون های هوشمند را به تلویزیون معمولی اضافه می کنند.